Baklažánový dip
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyLilek
- 100gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,7decilitrOlej olivový
- 4kusyPaprika zelená
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Baklažány omyjeme, rozpůlíme a dužinu nakrájíme do čtverců, posolíme a necháme půl hodiny působit, aby se zbavily hořkosti. Potom je důkladně vymačkáme a rozkrojenou plochou poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatohněda. Ještě teplé baklažány vydlabeme, dužinu vložíme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku, 5g soli, špetku pepře, 2 lžíce citronové šťávy a po troškách olej. Důkladně vymícháme do hladké pěny, dáme do uzavíratelné nádoby a v lednici necháme chladit. Mezitím očistíme papriky, zbavíme jádřinců rozkrojíme podélně a půlky plníme baklažánovým dipem. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.