Baklažánový krém

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 2
    Podáváme s toasty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.