Baklažánový krém
70 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120mililitrůJogurt bílý
- 40gramůSezamová pasta
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyLilek
- 50gramůPetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůToast pšeničný
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 6kusůOlivy bez pecky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.
- 2Podáváme s toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.