Baklažánový salát s prosciuttem
45 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůŘeřicha
- 3gramySůl
- 200gramůProsciutto sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůOlej olivový
- Na zálivku
- 250mililitrůOlej olivový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůOregano čerstvé
- 20gramůPetržel kudrnka
- 3gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
140 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Baklažány omyjeme a osušíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rozložíme na tác, osolíme, necháme 20 minut pustit šťávu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo 8 minut, ihned zchladíme pod vodou a oloupeme.
- 2V pánvi rozpálíme polovinu oleje a orestujeme nakrájený česnek, dokud nezměkne, přidáme opláchnuté, osušené plátky baklažánu, obalené v hladké mouce. Osmahneme do světlehněda, osušíme na papírové utěrce.
- 3Na tác rozložíme řeřichu, poklademe osmaženými plátky baklažánu a plátky prosciutta, posypemem nasekanými vejci.
- 4V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, oregano a petrželku a hotovou zálivkou polijeme baklažánový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.