Balkánský salát
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaOcet vinný
- 0,5decilitrOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyBrambory
- 2kusyČervená řepa
- 500gramůOkurky
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůOlivy černé
- 1,5decilitryJogurt bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
15 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Brambory a červenou řepu omyjeme. Zvlášť uvaříme brambory a zvlášť uvaříme řepu. Oba druhy zeleniny vaříme doměkka. Scezené a vychladlé oloupeme, nakrájíme na stejné kostičky a dáme do mísy.
- 2Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je, pokrájíme na kostičky a spolu s kostkami nakrájené salátové okurky přidáme do mísy k bramborám.
- 3Ještě přidáme posekané vlašské ořechy a pokrájené černé olivy na kolečka.
- 4Všechny ingredience v míse polijeme bílým jogurtem, olejem, ochutíme solí, octem, pepřem a promícháme.
- 5Balkánský salát podáváme vychlazený.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.