Bandorka - kmínová polévka z kozákovska
30 min.
Ingredience
- 1lžíceLibeček
- 1,2litryVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 mg
Postup přípravy
- 1Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli.
- 2Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do
- 31 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut.
- 4V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.