Bandorka - kmínová polévka z kozákovska

30 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli.
  • 2
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do
  • 3
    1 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut.
  • 4
    V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.