Barevná fazolová polévka
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaOregano sušené
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůRajčata
- 500gramůFazole bílé
- 100gramůSýr balkánský
- 2kusyMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
24 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji nejdřív zprudka, potom mírněji opečeme mrkev, celer, česnek a cibuli na kostičky, osolíme, opepříme a pečeme asi 8 minut. Přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, protlak, oregáno, podlijeme 1,25 l vody a vaříme dokud není zelenina měkká. Potom přidáme do polévky bílé fazole v konzervě, scezené a propláchnuté.
- 2Prohřejeme a dosolíme dle chuti.
- 3Posypeme sýrem nasekaným nahrubo, můžeme přidat i trochu čerstvé petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.