Barevná vejce pro koledníky
40 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceKřen
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyOkurky nakládané
- 8kusůOlivy zelené
- 8kusůOlivy černé
- 1kusLimetka
- 100gramůTvaroh jemný
- 100gramůSýr Čedar
- 3lžíceMajonéza
- 0,5lžičkaSůl
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžíceSýr krémový
- 4lžičkyPepř 4 barev
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 110 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
- 2Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masitou žlutou papriku omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky které odložíme na ozdobu. Sladkokyselou okurku nakrájíme na plátky. Nakládané zelené a černé olivy necháme okapat. Limetku dobře omyjeme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 3Do mísy dáme jemný tvaroh, žloutky, tavený sýr, majonézu, sůl a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.
- 4Tento základní krém rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.
- 5Krém s chutí hořčice: do základního krému přimícháme 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku nálevu ze sladkokyselých okurek a krém znovu prošleháme.
- 6Krém s chutí papriky: do základního krému přimícháme 1/2 lžičky tabasca, 1/2 lžíce paprikového krému.
- 7Krém pikantní s barevným pepřem: do základního krému přimícháme 1.5 lžičky čerstvě pomletého pepře 4 barev.
- 8Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček, která položíme na mísu a ozdobíme sladkokyselou okurkou, proužky papriky, olivami a plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.