Barevná vejce pro koledníky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
  • 2
    Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masitou žlutou papriku omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky které odložíme na ozdobu. Sladkokyselou okurku nakrájíme na plátky. Nakládané zelené a černé olivy necháme okapat. Limetku dobře omyjeme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Do mísy dáme jemný tvaroh, žloutky, tavený sýr, majonézu, sůl a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.
  • 4
    Tento základní krém rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.
  • 5
    Krém s chutí hořčice: do základního krému přimícháme 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku nálevu ze sladkokyselých okurek a krém znovu prošleháme.
  • 6
    Krém s chutí papriky: do základního krému přimícháme 1/2 lžičky tabasca, 1/2 lžíce paprikového krému.
  • 7
    Krém pikantní s barevným pepřem: do základního krému přimícháme 1.5 lžičky čerstvě pomletého pepře 4 barev.
  • 8
    Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček, která položíme na mísu a ozdobíme sladkokyselou okurkou, proužky papriky, olivami a plátky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.