Barevné rýžové koláčky s různými příchutěmi - Songpchjon

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tmavě modré fazole - geopi pat namočíme do vody na 8 hodin a potom je třením v dlani zbavíme slupek a necháme na sítku okapat. Pelyněk rozdrtíme na prášek.
  • 2
    Mouku prosejeme se solí a rýžovým práškem a rozdělíme ji na 5 dílů. Každý z těchto dílů mouky obarvíme.
  • 3
    Jeden díl mouky s rýžovým práškem obarvíme vodou, ve které jsme 30 minut máčeli lístky z gardénií, druhý díl obarvíme jahodovou vodou, kterou jsme získali rozmícháním šťávy z jahodového kompotu s vodou. Do dalšího dílu mouky přisypeme lžičku skořice a do posledního dílu mouky vmícháme prášek z pelyňku.
  • 4
    Potom připravíme náplně do koláčků.
  • 5
    Do čerstvých zelených fazolí vmícháme umletá sezamová semíka, med a cukr. Náplň ochutíme solí.
  • 6
    Druhou náplň připravíme tak, že okapané tmavé fazole
  • 7
    uvaříme ve vroucí vodě doměkka, vaříme je asi 25 minut. Do okapaných vařených fazolí vmícháme med, cukr a skořici.
  • 8
    Každou z připravných sypkých směsí mouky, rýžového prášku a barvící písady propracujeme s horkou vodou do těsta, ze kterého utvoříme kuličky. Do těchto kuliček uděláme důlky, které naplníme připravenými náplněmi. Kuličky s náplněmi pevně uzavřeme okolním těstem tak, aby náplň zůstala uvnitř.
  • 9
    Při tvoření konečné podoby kuliček můžeme použít i kuchyňská tvořítka. Naplněné kuličky vaříme v hrnci s vroucí vodou, na jehož dno jsme naskládali opláchnuté borové jehličí. Ve vroucí vodě vaříme kuličky 20 minut. Po 20 minutách kuličky scedíme a opláchneme je pod tekoucí vodou. Opláchnuté kuličky před podáváním potřeme sezamovým olejem.
  • 10
    Koláčky podváme jako chuťovky studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.