Barevné rýžové koláčky s různými příchutěmi - Songpchjon
150 min.
Ingredience
- 2gramySůl
- 2mililitryVoda pitná
- 500gramůMouka rýžová
- Barvící suroviny
- 2,5gramyPelyněk obecný
- 7gramůGardénie
- 2mililitryVoda pitná
- 200mililitrůKompot jahodový
- 0,6gramSkořice mletá
- Náplně
- 50gramůFazole nezralé světle zelené sterilované
- 2gramySůl
- 30gramůSezam - semena
- 20gramůMed včelí
- 5gramůCukr krupice
- 0,6gramSkořice mletá
- 300gramůJehličí borové
- 13mililitrůOlej sezamový
- 2litryVoda pitná
- 30gramůFazole černé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Tmavě modré fazole - geopi pat namočíme do vody na 8 hodin a potom je třením v dlani zbavíme slupek a necháme na sítku okapat. Pelyněk rozdrtíme na prášek.
- 2Mouku prosejeme se solí a rýžovým práškem a rozdělíme ji na 5 dílů. Každý z těchto dílů mouky obarvíme.
- 3Jeden díl mouky s rýžovým práškem obarvíme vodou, ve které jsme 30 minut máčeli lístky z gardénií, druhý díl obarvíme jahodovou vodou, kterou jsme získali rozmícháním šťávy z jahodového kompotu s vodou. Do dalšího dílu mouky přisypeme lžičku skořice a do posledního dílu mouky vmícháme prášek z pelyňku.
- 4Potom připravíme náplně do koláčků.
- 5Do čerstvých zelených fazolí vmícháme umletá sezamová semíka, med a cukr. Náplň ochutíme solí.
- 6Druhou náplň připravíme tak, že okapané tmavé fazole
- 7uvaříme ve vroucí vodě doměkka, vaříme je asi 25 minut. Do okapaných vařených fazolí vmícháme med, cukr a skořici.
- 8Každou z připravných sypkých směsí mouky, rýžového prášku a barvící písady propracujeme s horkou vodou do těsta, ze kterého utvoříme kuličky. Do těchto kuliček uděláme důlky, které naplníme připravenými náplněmi. Kuličky s náplněmi pevně uzavřeme okolním těstem tak, aby náplň zůstala uvnitř.
- 9Při tvoření konečné podoby kuliček můžeme použít i kuchyňská tvořítka. Naplněné kuličky vaříme v hrnci s vroucí vodou, na jehož dno jsme naskládali opláchnuté borové jehličí. Ve vroucí vodě vaříme kuličky 20 minut. Po 20 minutách kuličky scedíme a opláchneme je pod tekoucí vodou. Opláchnuté kuličky před podáváním potřeme sezamovým olejem.
- 10Koláčky podváme jako chuťovky studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.