Barkus - bramboráky z Mokřavy
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
42 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
388 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a necháme asi 5 minut odstát. Pak z nich odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim krupici, hodně majoránky a kmínu, pepř, vejce, česnek a sůl podle chuti.
- 2Vypracujeme polotuhé těsto. V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabereme malou naběračkou a pokládáme na olej. Stěrkou těsto rozetřeme na placku a smažíme dozlatova z každé strany.
- 3Takto usmažíme všechny placky. Podáváme je horké, i jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.