Baskické kuře

75 min.
Francie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
55 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
986 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře nakrájíme na kousky, lehce obalíme v mouce a opečeme na sádle v kameninové nádobě vytřené česnekem.
  • 2
    Oloupaná rajčata zbavíme semen a rozmačkáme je, nasekáme chilli papričky a na kostičky nakrájíme očištěné žampiony a šunku. Vše přidáme ke kuřeti, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou 30 minut.
  • 3
    Kousky kuřete upravíme na mísu, omáčku necháme trochu vyvařit, nalijeme ji na kuře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.