Baskické kuře
75 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 3lžíceHusí sádlo
- 4kusyRajčata
- 4kusyChilli paprička
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
55 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
986 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře nakrájíme na kousky, lehce obalíme v mouce a opečeme na sádle v kameninové nádobě vytřené česnekem.
- 2Oloupaná rajčata zbavíme semen a rozmačkáme je, nasekáme chilli papričky a na kostičky nakrájíme očištěné žampiony a šunku. Vše přidáme ke kuřeti, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou 30 minut.
- 3Kousky kuřete upravíme na mísu, omáčku necháme trochu vyvařit, nalijeme ji na kuře a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.