Batáty s grilovanou zeleninou
65 min.
Ingredience
- 15gramůBazalka
- 2kusyBrambory sladké (Batáty)
- 120mililitrůOlej olivový
- 1kusLilek
- 2kusyPaprika červená
- 300gramůMozzarella
- 20mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1kusŠalotka
- 15gramůEstragon
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 200gramůSalát hlávkový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
48 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Bátáty vložíme do pekáčku, přidáme olej, pepř a česnek, promícháme. V předehřáté troubě na 190 °C pečeme 30 minut, dokud batáty nezměknou a okraje lehce nezčervenají.
- 2Gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Na grilovací pánev rozložíme kolečka lilku a nakrájené papriky. Pečeme cca 10 minut, dokud zelenina nezměkne a okraje nezčervenají. Zeleninu v průběhu pečení obracíme.
- 3V malé misce připravíme zálivku. Rozšleháme ocet s česnekem a olejem. Vmícháme šalotku a bylinky, dle chuti opepříme a osolíme.
- 4Salátové listy rozložíme na talíř, poklademe batáty a zeleninou. Navrchu upravíme mozzarellu, pokapeme zálivkou. Podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.