Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem
15 min.
Ingredience
- 100gramůSalát hlávkový
- 5kusůMandarinky
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůŘedkvička
- Na zálivku
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy.
- 2Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy.
- 3Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy.
- 4Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.
- 5Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme.
- 6Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.