Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy.
  • 2
    Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy.
  • 3
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy.
  • 4
    Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.
  • 5
    Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme.
  • 6
    Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.