Bavette se sardinkami
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 500gramůBavette
- 1kusFenykl čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceHrozinky
- 4lžíceOříšky piniové
- 250gramůSardinka obecná
- 2špetkyŠafrán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce do dobře osolené vody dáme na deset minut vařit velký svazek divokého fenyklu.Scedíme a vodu odložíme stranou na pozdější použití.
- 2Na velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi osm minut restujeme najemno nakrájenou cibuli a rozmělněné blizny šafránu.Přidáme piniové oříšky,rozinky,sůl a pepř a dalších pět minut restujeme.Přidáme sardinky očištěné a zbavené hlaviček,trochu z odložené vody a pět minut povaříme.
- 3Těstoviny uvaříme v odložené vodě dle návodu na obalu,scedíme a přidáme na pánev.Lehce promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.