Bavorský knedlík
30 min.

Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůBrambory
- 100gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKurkuma
- 2litryVoda pitná
- 0,5šálekMléko sójové
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
629 mg
Postup přípravy
- 1Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme.
- 2S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- 3Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.