Bazalkovo-piniová omáčka
10 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceBazalka
- 40gramůOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
450 mg
Cukr
486 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené lístky bazalky a piniová semínka nahrubo nasekáme. Spolu s oloupaným česnekem, je vložíme do hmoždíře, osolíme, opepříme a zpracujeme na hladkou pastu, do které přidáváme po kapkách olivový olej.
- 2Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
- 3Omáčku před použitím zředíme trochou vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.