Bažant na bylinkách
85 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSaturejka
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
57 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
299 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého bažanta polijeme rozpuštěným máslem a osolíme. Přidáme tymián, saturejku, oregano, rozmarýn a bažanta obložíme plátky slaniny.
- 2Pečeme ve vyhřáté troubě a během pečení maso mírně podléváme.
- 3Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.