Bažant na rožni
65 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kusBažant obecný
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1327 kcal
Bílkoviny
134 g
Tuky
83 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
349 mg
Cukr
586 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a 3/4 dávky másla. Směs vložíme do břišní dutiny bažanta.
- 3Bažanta zabalíme do plátků slaniny, ovážeme provázkem, napíchneme na rožeň a grilujeme za občasného potírání zbylým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.