Bažant pečený s bylinkami a grapefruitem
75 min.
Ingredience
- 600gramůBažant obecný
- 150gramůSlanina vepřová
- 50gramůCibule
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 3gramyTymián čerstvý
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 3gramyEstragon
- 3gramySaturejka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůGrapefruity
- 300mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrambory vařené
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, bylinky posekáme. Použijeme směs bylinek, ale nesmí chybět tymián, šalvěj, estragon a saturejka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
- 2Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj omytého bažanta, dvě lžíce slaniny vložíme do bažanta, ostatní okolo něj do pekáče, posypeme solí, pepřem, přidáme polovinu plátků grapefruitu, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme asi 20 minut, až se víno téměř odpaří a kousky slaniny se smaží v másle, přisypeme cibuli, bylinky, přidáme zbytek grapefruitu, podlijeme vývarem a dopečeme. Bažanta často poléváme vypečeným tukem.
- 3Bažanta naporcujeme a doplníme vařenými bramborami. Celý pokrm přelijeme šťávou s kousky slaniny a grapefruitu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.