Bažant pečený s hřiby

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1472 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
81 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
297 mg
Cukr
991 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velkého oškubaného bažanta dobře očistíme, osolíme a opepříme. Očistíme a na stejnoměrné kousky pokrájíme čerstvé hřiby, nadrobno nasekáme oloupané stroužky česneku a plochou petrželku.
  • 2
    V pekáči rozehřejeme 85 g másla a na něm opečeme bažanta dozlatova ze všech stran. Přelijeme vínem a kuřecím vývarem, přidáme česnek a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě bažanta pečeme 20 minut na každé straně, potom vyjmeme, uložíme v teple a šťávu odpaříme na polovinu.
  • 3
    Na zbytku másla dozlatova opečeme hřiby (asi 10 minut), zasypeme moukou a ještě asi 3 minuty opékáme. Potom přilijeme šťávu z bažanta a spolu vaříme na mírném ohni 15 minut, vmícháme sekanou petrželku a omáčku odstavíme z ohně.
  • 4
    Bažanta rozporcujeme, na talířích přelijeme houbovou omáčkou a servírujeme, nejlépe s jemnou bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.