Bažant pečený s hřiby
95 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 85gramůHříbky čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1472 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
81 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
297 mg
Cukr
991 mg
Postup přípravy
- 1Velkého oškubaného bažanta dobře očistíme, osolíme a opepříme. Očistíme a na stejnoměrné kousky pokrájíme čerstvé hřiby, nadrobno nasekáme oloupané stroužky česneku a plochou petrželku.
- 2V pekáči rozehřejeme 85 g másla a na něm opečeme bažanta dozlatova ze všech stran. Přelijeme vínem a kuřecím vývarem, přidáme česnek a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě bažanta pečeme 20 minut na každé straně, potom vyjmeme, uložíme v teple a šťávu odpaříme na polovinu.
- 3Na zbytku másla dozlatova opečeme hřiby (asi 10 minut), zasypeme moukou a ještě asi 3 minuty opékáme. Potom přilijeme šťávu z bažanta a spolu vaříme na mírném ohni 15 minut, vmícháme sekanou petrželku a omáčku odstavíme z ohně.
- 4Bažanta rozporcujeme, na talířích přelijeme houbovou omáčkou a servírujeme, nejlépe s jemnou bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.