Bažantí guláš s telecím masem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme na šest dílů, telecí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, šalotku na plátky a následně ji rozebereme na kroužky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme porce bažanta, telecí maso, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, trošku osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Porce bažanta vyjmeme, vykostíme, maso vrátíme zpátky do guláše, ochutíme rozmarýnem, mletým muškátem, osolíme, opepříme, zahustíme světlou jíškou, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a dodusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a porce posypeme kroužky šalotky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.