Bažantí guláš s telecím masem
90 min.
Ingredience
- 600gramůBažant obecný
- 400gramůTelecí plec
- 200gramůCibule
- 120gramůŠalotka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyRozmarýn sušený
- 2gramyMuškátový květ
- 30gramůJíška hotová světlá
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme na šest dílů, telecí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, šalotku na plátky a následně ji rozebereme na kroužky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme porce bažanta, telecí maso, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, trošku osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Porce bažanta vyjmeme, vykostíme, maso vrátíme zpátky do guláše, ochutíme rozmarýnem, mletým muškátem, osolíme, opepříme, zahustíme světlou jíškou, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a porce posypeme kroužky šalotky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.