Bažantí prsa plněná a pečená
45 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyBažantí prsa
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůPetržel - nať
- 10gramůZázvor mletý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 2centilitryVíno madeira
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy.
- 2Uvaříme silný vývar z bažantích kostí.
- 3Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme.
- 4Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití.
- 5Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
- 6K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne.
- 7Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.