Bažantí prsa plněná a pečená

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy.
  • 2
    Uvaříme silný vývar z bažantích kostí.
  • 3
    Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme.
  • 4
    Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití.
  • 5
    Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
  • 6
    K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne.
  • 7
    Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.