Bažantí prsíčka normande
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4centilitryCalvados
- 300mililitrůVíno jablečné
- 1lžičkaKardamom
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček
- 200gramůCibulka jarní
- 1lžíceSýr Gorgonzola
- 4kusyJablka
- 1kilogramBažantí hruď
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Prsíčka omyjeme, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme a smažíme 6 minut.
- 2Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní nakrájená prsíčka. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na měsíčky, poklademe jimi maso, pokapeme calvadosem a vínem a posypeme kořením. Vložíme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme 18 minut.
- 3Mezitím oloupeme a na tenké plátky nakrájíme cibulky. Vložíme je na rozpálené máslo rozetřené s gorgonzolou, osolíme a opepříme.
- 4Maso i cibulku upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.