Bažantí prsíčka s plackami
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 500gramůBrambory
- 20mililitrůOlej stolní
- 600gramůBažant obecný
- 4kusyJalovec
- 2lžíceMléko polotučné
- 75gramůMouka pohanková
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
49 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Bažantí prsíčka omyjeme, osušíme a odstraníme šlachy. Osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a jehličky otrháme.
- 2Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a prsíčka smažíme asi 2 minuty. Přidáme rozmarýn, rozmačkané jalovčinky a smažíme ještě 1 minutu.
- 3Pánev vložíme na 5 minut do předehřáté trouby. Pak prsíčka vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme asi 3 minuty odpočinout.
- 4Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme se solí, vejci, moukou a mlékem. Z těsta vytvarujeme placky a smažíme je ve slunečnicovém oleji asi 2 minuty dozlatova.
- 5Bažantí prsíčka podáváme s plackami a sladkokyselým dýňovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.