Beef fajita
40 min.
Ingredience
- 125gramůOlej slunečnicový
- 9mililitrůLimetková šťáva
- 40mililitrůPivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 3gramyČesnek
- 3gramyKoriandr čerstvý
- 10gramůKoriandr mletý
- 10gramůKmín mletý
- 10gramůPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 2kilogramyHovězí svíčková
- 1kilogramPaprika zelená
- 35kilogramůCibule
- 200gramůSýr Čedar
- 500gramůSalát ledový
- 550gramůZakysaná smetana
- 35gramůOlej olivový
- 40kusůTortilla
- Mexická omáčka Quacamole Ambiente [46999]
- Salsa chilli Ambiente [46976]
- Tomatová salsa Ambiente [46991]
- 35gramůCibule
- 3gramyChilli paprička
- 3gramyKoriandr čerstvý
- 9gramůLimetková šťáva
- 90gramůRajčata
- 6gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2508 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
46 g
Sacharidy
430 g
Vláknina
77 g
Cukr
157 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml mexického piva Corona se 120 g nasekaného česneku, 10 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g čerstvě umletého pepře a 20 g mořské soli. Hovězí svíčkovou nakrájíme na plátky silné nejvýše 1 cm, lehce naklepané je naložíme nejméně na 1 hodinu do marinády.
- 2Zelenou papriku zbavíme stopek a semen a pokrájíme ji na tenké proužky, oloupeme a nahrubo nasekáme cibuli a na plátky 100 g oloupaného česneku. Papriku s cibulí a česnekem opečeme na olivovém oleji, osolíme mořskou solí a přendáme na velkou rozpálenou litinovou pánev se silným dnem.
- 3Plátky masa vyjmeme z marinády, zprudka je ogrilujeme 1-2 minuty z každé strany a ogrilované nakrájíme na tenké proužky. Maso, které by mělo být uvnitř růžové, osolíme mořskou solí a položíme na papriku.
- 4Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 6 palců tak, aby zůstaly vláčné.
- 5Servírujeme se strouhaným sýrem čedar a nadrobno nakrájeným ledovým salátem, jako dip předložíme chilli salsu Ambiente, tomatovou salsu Ambiente, guacamole Ambiente a zakysanou smetanu.
- 6Salsa chilli Ambiente [46976]:
- 7Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.
- 8Tomatová salsa Ambiente [46991]:
- 9Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.
- 10Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.
- 11Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.
- 12Mexická omáčka Quacamole Ambiente [46999]:
- 13Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno.
- 14Avokáda rozpůlíme a vyjmeme pecku. Oloupeme je, nakrájíme a dáme do hmoždíře spolu s oloupanými, nahrubo nakrájenými stroužky česneku a limetovou šťávou. Vše utřeme na jemnou pastu.
- 15Přidáme připravená rajčata, papričky, lístky koriandru, osolíme a zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.