Běloruské studené rybí krokety Halky
70 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 125mililitrůMléko polotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůProtlak rajčatový
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceKopr čerstvý
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 4stroužkyČesnek
- 800gramůKapr obecný
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Menšího kapra očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu, stáhneme kůži a rybu podle možností vykostíme. Potřebné množství masa (cca 600 g) nakrájíme na kousky, zbylé maso odložíme pro jiné použití. Na lžíci oleje necháme zesklovatět nasekanou cibuli, do vlažného mléka namočíme na kusy nakrájené žemle.
- 2K nakrájenému rybímu masu přidáme připravenou cibuli se žemlí a vše dvakrát umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, spojíme s vejcem, důkladně zamícháme a vytvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které následně obalíme v mouce a opečeme na oleji.
- 3Teplé opečené krokety vložíme do kastrolu, zalijeme rajským protlakem, bílým vínem, přidáme cukr, sůl, nasekaný kopr, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni 10 - 15 minut. Kastrol stáhneme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a dáme nejméně na 6 hodin rozležet do chladu
- 4Krokety přelité omáčkou podáváme jako studenou večeři, předkrm, případně jako chuťovku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.