Benátská rybí směs
40 min.
Ingredience
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 100gramůCibulka jarní
- 3lžíceOlej olivový
- 1gramŠafrán
- 10gramůBazalka
- 200mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůFilé z mořského jazyka
- 200gramůFilety z tresky tmavé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůGarnát obecný
- 100gramůMascarpone
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a nadrtíme. Fenykl očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku očistíme, opereme a nakrájíme na plátky.
- 2V kastrole rozpálíme olej, v něm podusíme fenykl, jarní cibulku
- 3a česnek. Přidáme šafrán. Bazalku opereme, natrháme a rovněž přidáme k fenyklu.
- 4Směs podlijeme rybím vývarem a vínem. Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme do vývaru. Potom vše necháme asi 20 minut zvolna dusit.
- 5Garnáty omyjeme, osušíme a s mascarpone přidáme do vývaru. Okořeníme solí a pepřem a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.