Benátská zeleninová mísa
55 min.
Ingredience
- 3kusyLilek
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 1kusCibule červená
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůOlej olivový
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kusTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 70mililitrůOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na kostičky, očištěné papriky nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu navrstvíme do zapékací mísy a osolíme. Přilijeme 1 dl oleje a 125 ml vody. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, snítku tymiánu a bobkový list. Zahřejeme na plotně až k bodu varu, přikryjeme pokličkou (nebo alobalem) a dusíme v troubě při 160 stupních Celsia asi 30 minut.
- 2Zeleninu vyjmeme z trouby a pokapeme octem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pokrm necháme trochu vychladnout a ještě vlažný podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.