Benátské rizoto
40 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300gramůRýže loupaná
- 200gramůHrášek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 60gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
- 0,75litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku a jemně nakrájenou šunku.
- 2Potom přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, hrášek, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a udusíme v troubě doměkka.
- 3Nakonec každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.