Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem
70 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 4kusyVepřové kotlety
- 150gramůSýr Krkonošský pivní
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 6stroužkůČesnek
- 8lžicOlej slunečnicový
- 0,75lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme k nastrouhaným bramborům. Přidáme hladkou mouku, mléko, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
- 24 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme (1/3 lžíce) a opepříme černým pepřem (1/2 lžičky).
- 3V hlubší pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Opečené kotlety obalíme do bramborové směsi, do které jsme těsně před použitím nastrouhali pivní sýr.
- 4V druhé pánvi si rozpálíme olej (4 lžíce) a obalené kotlety v bramborovém těstě osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.