Bengálské krevetové kari
40 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 1hrnekStrouhanka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené krevety rozemeleme, smícháme s kořením, solí a nadrobno nasekanou petrželkou.
- 2Ze směsi vytvoříme malé kuličky, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové dochutíme šťávou vymačkanou z citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.