Beskydská omeleta s brambory a hříbky

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné omyté hříbky nakrájíme na plátky. Oloupeme uvařené brambory ve slupce a pokrájíme je též na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V jedné pánvi na 2 lžících másla a 1 lžíci sádla podusíme hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a za stálého míchání je osmažíme dozlatova.
  • 3
    V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, přidáme k němu slaninu, na kolečka pokrájenou klobásu, kterou krátce se slaninou dozlatova orestujeme, pak přidáme pokrájené brambory, promícháme a osmažíme je. Přidáme houby, promícháme a směs zalijeme rozšlehanými vejci, které jsme ochutili solí (0,5 lžičky) a bílým pepřem. Vejce jen mírně nadzvedneme vidličkou, pak je zakryjeme poklicí a smažíme asi 1-2 minuty. Nakonec celou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.
  • 4
    Omeletu dopečeme, případně dosolíme podle chuti a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.