Beskydská omeleta s brambory a hříbky
25 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusCibule
- 80gramůSýr Eidam cihla 30%
- 70gramůAnglická slanina
- 0,5lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyPepř bílý
- 4krajíceChléb konzumní
- 250gramůHříbky čerstvé
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 80gramůKlobása uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné omyté hříbky nakrájíme na plátky. Oloupeme uvařené brambory ve slupce a pokrájíme je též na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V jedné pánvi na 2 lžících másla a 1 lžíci sádla podusíme hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a za stálého míchání je osmažíme dozlatova.
- 3V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, přidáme k němu slaninu, na kolečka pokrájenou klobásu, kterou krátce se slaninou dozlatova orestujeme, pak přidáme pokrájené brambory, promícháme a osmažíme je. Přidáme houby, promícháme a směs zalijeme rozšlehanými vejci, které jsme ochutili solí (0,5 lžičky) a bílým pepřem. Vejce jen mírně nadzvedneme vidličkou, pak je zakryjeme poklicí a smažíme asi 1-2 minuty. Nakonec celou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.
- 4Omeletu dopečeme, případně dosolíme podle chuti a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.