Beskydské zapékané brambory s vepřovým masem
90 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
- 200gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 2kusyFeferony
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaOregano sušené
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 200gramůSýr Čedar
- 400gramůVepřové maso mleté
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 3lžíceKečup
- 200gramůHouby nakládané
- 6lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
49 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a uvaříme je ve slupce. Uvařené scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Pokrájené brambory dáme do mísy, osolíme je (1 lžička), posypeme kmínem a lehce promícháme.
- 2Očistíme čerstvé hříbky, omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Malé 2 feferonky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a drobně je nasekáme. Tvrdý sýr nastrouháme.
- 3Rajčata omyjeme, pokrájíme na kolečka a dáme je do mísy. Posypeme je oreganem, cukrem a solí (0.5 lžičky) a rajčata promícháme.
- 4V pánvi rozpálíme olej 4 lžíce, na kterém zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, promícháme a přidáme mleté vepřové maso. Vše ochutíme solí (1.5 lžičky), pepřem, drceným kmínem, přimícháme feferonky a smažíme za stálého promíchávání asi 5-7 minut. Ke směsi přimícháme hořčici s kečupem, promícháme s 1/2 pokrájených rajčat a pod pokličkou dusíme přibližně dalších 5 minut.
- 5Zapékací mísu vymažeme olejem (2 lžíce), na dno dáme polovinu pokrájených brambor, na brambory rozložíme masovou směs, na ni dáme kolečka rajčat, polovinu nastrouhaného sýru, druhou polovinu brambor a vše posypeme druhou polovinou sýru.
- 6V předehřáté troubě brambory zapékáme přibližně 20 minut, když sýr a okraje mají zlatou barvu, brambory jsou hotové. Zapékáme při 200°C.
- 7Zapečené brambory podáváme horké, ke každé porci přidáme nakládané sladkokyselé hříbky nebo směs hub.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.