Beskydský bramborák s houbami
50 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1,5lžičkySůl
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- houbová smaženice
- 450gramůHouby čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
12 g
Cukr
182 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, vajíčko a čerstvě pomletý pepř. Bramborové těsto dobře promícháme.
- 2Očistíme a omyjeme čerstvé lesní houby, pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozpáleném olivovém oleji s máslem (2 lžíce) je podusíme. Osolíme mořskou solí, posypeme pepřem 4 barev, ochutíme drceným kmínem a osmažíme je dozlatova.
- 3V druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Pánev budeme vytírat postupně mašlovačkou, namočenou do oleje, spotřebujeme přibližně 4 lžíce. Na něm postupně usmažíme bramborové placky – bramboráky - z obou stran dozlatova. Na jeden bramborák nabereme 1.5 lžíce těsta, které na pánvi rozetřeme na tenkou placku.
- 4Na každý bramborák dáme 1 – 2 lžíce houbové smaženice, bramborák v polovině přehneme a tak servírujeme na talíři i ostatní usmažené bramboráky. Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.