Beskydský zeleninový kotlík s houbami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Očištěné čerstvé lesní houby omyjeme, pokrájíme na plátky,
  • 2
    Ze špekáčků sloupneme střívka a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule drobně rozkrájíme.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej s máslem, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme houby, promícháme, posypeme kmínem, pepřem, polohrubou moukou a chvilku smažíme mírně do zlatova.
  • 4
    Za stálého míchání přilijeme opatrně vodu, doložíme zeleninu se špekáčky, zeleninový bujón v kostce, omytou snítku libečku (1 lžíce) a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme přibližně 10 minut a přidáme mražený zelený hrášek. Polévku vaříme ještě 10 minut, dochutíme 0,5 - 1 lžičkou soli, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.