Beskydský zeleninový kotlík s houbami
50 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 4kusyŠpekáčky
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusKedlubna
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1litrVoda pitná
- 20gramůBujón zlatý zeleninový
- 1lžíceLibeček
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceHrášek mražený
- 1lžičkaSůl
- 200gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Očištěné čerstvé lesní houby omyjeme, pokrájíme na plátky,
- 2Ze špekáčků sloupneme střívka a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule drobně rozkrájíme.
- 3V hrnci rozpálíme olej s máslem, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme houby, promícháme, posypeme kmínem, pepřem, polohrubou moukou a chvilku smažíme mírně do zlatova.
- 4Za stálého míchání přilijeme opatrně vodu, doložíme zeleninu se špekáčky, zeleninový bujón v kostce, omytou snítku libečku (1 lžíce) a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme přibližně 10 minut a přidáme mražený zelený hrášek. Polévku vaříme ještě 10 minut, dochutíme 0,5 - 1 lžičkou soli, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.