Bezlepkové jáhlové knedlíčky
60 min.
Ingredience
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůJáhly - loupané proso
- Na vaření kaše
- 2decilitryVoda pitná
- 2špetkySůl
- Na vaření knedlíčků
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- Přísady na knedlíčky
- 16gramůMouka bezlepková
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly dobře propereme v horké vodě. Vložíme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši. Do husté vychladlé kaše přimícháme bezlepkovou mouku, vejce, sůl a pepř podle chuti. Promícháme, necháme chvíli odpočinout. V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1 - 2 lžičkou soli. Pomocí lžíce z jáhlového těsta vykrojíme určité množství a vytvoříme kulaté knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody. Podle velikosti je budeme vařit přibližně 4 - 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou. Na talíři je hned posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno pokrájenou omytou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Bezlepkové jáhlové knedlíčky
Výborné 😁