Bhaji zeleninové
25 min.
Ingredience
- 200mililitrůOlej rostlinný
- Těsto
- 110gramůMouka pšeničná celozrnná
- 50gramůRýže dušená
- 2kusyKedlubna
- 1kusLilek
- 100gramůŠalotka
- 230mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceKari koření
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKurkuma
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
52 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z celozrnné pšeničné mouky, soli, kypřicího prášku, kari, kurkumy, mletého nového koření, rýže a 230 ml vody utvoříme těsto. Přidáme drobně nakrájenou šalotku, nastrouhané kedlubny, lilek, důkladně promícháme a z hmoty utvoříme malé kuličky.
- 2Do pánve wok nalijeme olej, rozpálíme a postupně smažíme kuličky, dokud nezezlátnou a nejsou křupavé. Usmažené kuličky dáme okapat na papírové ubrousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.