Biftek s brusinkami
45 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí svíčková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 2decilitryVíno červené
- 2lžíceKečup
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžičkaKari koření
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceBorůvky
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
73 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
636 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř.
- 2Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko.
- 3Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.