Biftek s česnekovým máslem
25 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 8gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůPažitka
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
921 mg
Cukr
269 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme rozměklé máslo, prolisovaný česnek a pažitku. Směs vyklopíme na pečící papír a srolujeme do válečku o průměru 3cm, oba konce svážeme a dáme do lednice vytuhnout.
- 2Maso osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran asi 3-4 minuty, záleží na výšce steaku.
- 3Z lednice vyjmeme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme teplým nožem na 2cm silné plátky, které poklademe na každý biftek.
- 4Servírujeme např. se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.