Biftek s ústřicemi
30 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí kýta
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 40gramůPetržel - nať
- 100gramůCibule
- 100gramůÚstřice uzené
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Osušíme 100 g konzervovaných ústřic. Nadrobno nasekáme cibuli a hrst petrželové natě. Nakrájíme osušené uzené ústřice. Ústřice, cibuli a petržel dobře smícháme v malé misce a až do podávání je necháme chladit.
- 2Plátky masa osolíme a opepříme, potřeme česnekem a pokapeme je olejem.
- 3Rozpálíme olej a dáme na něj steaky. Krvavé smažíme 3-4 minuty z každé strany, středně propečené 4-5 minut a dobře propečené 7-8 minut z každé strany. Hotové je přemístíme na vyhřáté talíře.
- 4Bifteky bohatě pokryjeme obložením z uzených ústřic a ihned je podáváme s řezy citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.