Bifteky po mexicku
45 min.

Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusFeferony
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 800gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Feferonku očistíme a nakrájíme na nudličky. Vše podusíme 15 minut na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou petrželku, směs rozmixujeme a omáčku ochutíme citronovou šťávou a osolíme.
- 2Z omytého masa nakrájíme 4 bifteky, z obou stran je opepříme a na rozehřátém másle a oleji je opékáme asi 2 minuty. Potom maso osolíme a vložíme do zapékací mísy.
- 3Výpek přidáme do omáčky a bifteky jí potřeme. Na každý biftek položíme plátek ementálu.
- 4Pokrm zapékáme v troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.