Bifteky s česnekovým máslem

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
778 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme máslo, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Směs přemístíme do středu pečícího papíru, který srolujeme tak, aby vznikl váleček o průměru asi 3 cm a vložíme asi na 1 hodinu do chladničky ke ztuhnutí.
  • 2
    Bifteky osolíme, opepříme a ve velké pánvi na oleji orestujeme. Středně propečený biftek smažíme 2 minuty z jedné strany a 3 minuty z druhé strany. Hodně propečený biftek smažíme o 1 minutu déle z každé strany. Záleží také na výšce masa.
  • 3
    Ztuhlé máslo vyjmeme z chladničky, nakrájíme na plátky a ihned poklademe na ještě horké bifteky. Servírujeme s hranolky a oblohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.