Bifteky s provensálským kořením

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme provensálské koření, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a omytou, na kostičky nakrájenou cuketu. Vše opékáme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
  • 2
    Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy nasekáme a smícháme s kapary, 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.
  • 3
    Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky a opékáme na oleji z každé strany asi 4 minuty. Maso osolíme a udržujeme teplé.
  • 4
    Ochucené olivy ohřejeme ve výpeku. Vše upravíme na talíře a podáváme.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.