Bifteky s provensálským kořením
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusCuketa
- 2lžičkyProvensálské koření
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
- 2lžíceKapary sterilované
- 800gramůHovězí svíčková
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme provensálské koření, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a omytou, na kostičky nakrájenou cuketu. Vše opékáme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
- 2Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy nasekáme a smícháme s kapary, 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.
- 3Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky a opékáme na oleji z každé strany asi 4 minuty. Maso osolíme a udržujeme teplé.
- 4Ochucené olivy ohřejeme ve výpeku. Vše upravíme na talíře a podáváme.
- 5Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.