Bifteky s tapenádou
28 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 6gramůSůl
- 50gramůPepř zelený mletý
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 100gramůZakysaná smetana
- 40gramůEstragon
- 6gramůSůl
- 150mililitrůVíno jablečné
- Na tapenádu
- 130gramůOlivy černé
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůKapary
- 10gramůHořčice
- 80mililitrůOlej olivový
- 40mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z hovězího masa nakrájíme přiměřeně silné bifteky, naklepeme, nasolíme a lehce obalíme v drceném pepři, chvíli necháme uležet. Zatím umixujeme tapenádu z černých oliv, česneku, ančoviček, hořčice, oleje a citronové šťávy.
- 2Bifteky rozložíme na gril a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Na pánvi osmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli na másle, přidáme tapenádu, cider a necháme povařit asi 2 minuty. Nakonec vmícháme nasekaný estragon a zakysanou smetanu a ohřejeme, už nevaříme. Propečené bifteky podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobíme snítkou estragonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.