Bifteky s tapenádou

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hovězího masa nakrájíme přiměřeně silné bifteky, naklepeme, nasolíme a lehce obalíme v drceném pepři, chvíli necháme uležet. Zatím umixujeme tapenádu z černých oliv, česneku, ančoviček, hořčice, oleje a citronové šťávy.
  • 2
    Bifteky rozložíme na gril a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Na pánvi osmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli na másle, přidáme tapenádu, cider a necháme povařit asi 2 minuty. Nakonec vmícháme nasekaný estragon a zakysanou smetanu a ohřejeme, už nevaříme. Propečené bifteky podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobíme snítkou estragonu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.