Bigoli po sicilsku
60 min.
Ingredience
- 50mililitrůMléko polotučné
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůSardinka obecná
- 1kusČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
236 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli, postupně přiléváme mléko, vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočinout. Pak z něho vhodným nástrojem krájíme bigoli a pokládáme na lehce pomoučený vál.
- 2Sardinky vykucháme, oškrábeme z nich šupiny, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, propláchneme a pokrájíme na malé kousky. Oloupeme česnek, omyjeme ho, osušíme a lehce podrtíme. Opereme petrželku, omyjeme ji, osušíme a jemně nasekáme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek. Přidáme na kousky pokrájené sardinky a asi 4-5 minut je při střední teplotě smažíme. Trochu je osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou.
- 4Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do ní vařit bigoli. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme se sardinkovou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.