Bigoli s plody moře
60 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůBazalka
- 250gramůLilek
- 120gramůCibule
- 300gramůTěstoviny Bucatini
- 600gramůMušle srdcovky
- 150gramůGarnát obecný
- 150gramůRak říční
- 300gramůCuketa
- 100gramůPaprika žlutá
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý celý
- 600gramůMušle slávky
- 2kusyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
27 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme slávky, mušličky, vyloupeme ocásky garnátů a raků, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme je na kousky. Ve 2 různých pánvích postavíme na sporák mušličky a slávky. Do každé dáme po 1 stroužku rozmačkaného česneku, 1/2 nasekané petrželky,
- 22 lžíce oleje a 1/2 bílého vína. Pánve zakryjeme pokličkou a prudce zvyšíme teplotu, mušličky a slávky necháme pod pokličkou otevřít. Potom je scedíme a vyloupeme ze skořápek. Skořápky vyhodíme. Tekutinu z obou pánví scedíme a uschováme.
- 3Odkrojíme stopku lilku a pokrájíme ho, stejně jako cukety a papriky, rovněž na kosočtverečky, trochu osolíme a necháme okapat.
- 4Cibuli nasekáme a osmažíme na zbývajícím oleji a másle tak, aby se nezbarvila. Přidáme na kousky pokrájené ocásky raka, garnáty a smažíme 2 minuty. Potom je vyndáme a udržujeme teplé. Vložíme do druhé pánve papriky a smažíme je rovněž 2 minuty, přidáme lilek a cukety a všechno ještě několik minut prudce podusíme.
- 5K zelenině v pánvi přidáme špetku soli a mletého pepře, zmírníme teplotu a pod pokličkou vše ještě 15 minut podusíme. Nakonec přidáme plody moře, trochu tekutiny, kterou jste si uschovali, nasekanou bazalku a zbývající petrželku. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.