Bílá ředkev plněná jehněčím masem
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusŘedkev bílá
- 400gramůJehněčí plec
- 50gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4krajíceVeka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou ředkev podélně rozkrojíme a konce seřízneme. V každé polovině vydlabeme 2 jamky.
- 2Očištěné a omyté maso umeleme spolu s vekou navlhčenou mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, vejce a vychladlou, opraženou slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme.
- 3Ředkev osolíme, opepříme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem.
- 4Výpek slijeme do pánve, zastříkneme vínem, přidáme tymián a částečně zredukujeme. Zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
- 5Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.