Bílá ředkev plněná jehněčím masem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou ředkev podélně rozkrojíme a konce seřízneme. V každé polovině vydlabeme 2 jamky.
  • 2
    Očištěné a omyté maso umeleme spolu s vekou navlhčenou mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, vejce a vychladlou, opraženou slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Ředkev osolíme, opepříme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem.
  • 4
    Výpek slijeme do pánve, zastříkneme vínem, přidáme tymián a částečně zredukujeme. Zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
  • 5
    Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.