Bílé fazole v citronové omáčce
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůFazole
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
552 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme do studené vody, necháme do druhého dne stát.
- 2Oloupanou cibuli a 1 stroužek česneku nasekáme. K fazolím přidáme cibuli s česnekem, rajčatový protlak, pepř, vaříme doměkka.
- 3Zbylý stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dohladka vyšleháme, přidáme nasekanou petrželku a necháme na chladném místě.
- 4Měkké fazole scedíme, promícháme s omáčkou. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním necháme v chladu.
- 5Můžeme podávat na plátcích bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.