Bílé fazole v omáčce z rajčat
40 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 425gramůFazole bílé sterilované
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5kilogramRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
15 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Fazole scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky rajčat a chvíli vše při stálém míchání smažíme. Rajčata rozmačkáme, přidáme česnek a bobkový list, oregano, tymián, cukr, pepř a sůl. Do hrnce přilijeme vodu, vše promícháme, necháme přejít varem a pak na mírném ohni zvolna vaříme, až směs zhoustne. Během vaření občas zamícháme. Z omáčky pak vyjmeme bobkový list, přisypeme do ní fazole a necháme je prohřát.
- 3Petrželku omyjeme pod studenou vodou, okapanou nasekáme najemno a na závěr přimícháme k směsi v hrnci.
- 4Fazole v rajčatové omáčce rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.