Birjání zeleninové

90 min.
Indie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájený brambor na kostky, mrkev a okru vaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 8 minut. Poté necháme okapat a dáme do mísy. Smícháme s pokrájeným celerem, lilkem a houbami.
  • 2
    Smícháme strouhanou cibuli, zázvor, jogurt, kurkumu, česnek, kari a nalijeme směs na zeleninu. Necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
  • 3
    Rozehřejeme v pánvi máslo. Přidáme plátky cibule a smažíme 6 minut. Vyndáme z pánve několik plátků cibule a uschováme na ozdobení.
  • 4
    Rýži povaříme v hrnci s vroucí vodou 7 minut. Necháme okapat a dáme stranou.
  • 5
    Přidáme marinovanou zeleninu k cibuli a povaříme 10 minut. Polovinu rýže dáme zapékací nádoby, lžící na ni narovnáme zeleninu a zakryjeme zbylou rýží. Přikryjeme a v předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 25 minut.
  • 6
    Birjání přemístíme na mísu, ozdobíme uschovanými plátky cibule a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.