Birjání zeleninové
90 min.
Ingredience
- 1kusBrambory
- 100gramůKarotka
- 50gramůOkra - Ibišek jedlý
- 2kusyCeler řapíkatý
- 75gramůŽampiony čerstvé
- 1kusLilek
- 3decilitryJogurt krémový bílý natur
- 1lžíceZázvor mletý
- 4kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceKari koření
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 225gramůRýže Basmati
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nakrájený brambor na kostky, mrkev a okru vaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 8 minut. Poté necháme okapat a dáme do mísy. Smícháme s pokrájeným celerem, lilkem a houbami.
- 2Smícháme strouhanou cibuli, zázvor, jogurt, kurkumu, česnek, kari a nalijeme směs na zeleninu. Necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
- 3Rozehřejeme v pánvi máslo. Přidáme plátky cibule a smažíme 6 minut. Vyndáme z pánve několik plátků cibule a uschováme na ozdobení.
- 4Rýži povaříme v hrnci s vroucí vodou 7 minut. Necháme okapat a dáme stranou.
- 5Přidáme marinovanou zeleninu k cibuli a povaříme 10 minut. Polovinu rýže dáme zapékací nádoby, lžící na ni narovnáme zeleninu a zakryjeme zbylou rýží. Přikryjeme a v předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 25 minut.
- 6Birjání přemístíme na mísu, ozdobíme uschovanými plátky cibule a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.