Bleskové špagety s rajčaty, oreganem a bazalkou
14 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 50mililitrůOlej olivový
- 1špetkaOregano sušené
- 6lžicSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě s olejem špagety na skus, scedíme je a pokapeme olejem.
- 2Během doby, kdy se vaří špagety si smícháme loupaná krájená rajčata (konzervovaná) s rajskými protlaky, olivovým olejem, utřenými stroužky česneku, oreganem, bazalkou a solí. Vše smícháme s horkými špagetami a posypeme strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 2. 2018
Bleskové špagety s rajčaty, oreganem a bazalkou
Jím to,znám to a je to dobrota. Ale při tomto množství ingrediencí je to porce pro těžce pracujícího. 2900Kj je asi jako Knedlo,vepřo,zelo se šesti knedlíky.😁!
Takže dávám jen trochu rajského protlaku,chilli,česnek a oliváč.Navrch nastrouhám parmezán jen trochu.
Anonymní uživatel
ne 4. 3. 2018
Bleskové špagety s rajčaty, oreganem a bazalkou
Moc dobrá jídlo.